Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä on maakunnallinen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Kuntayhtymä ylläpitää Koulutuskeskus Sedua sekä Sedu Aikuiskoulutus-liikelaitosta. Näitä molempia palvelee Johdon ja kehittämisen tulosalue, johon kuuluvat Henkilöstö- ja tietohallintopalvelut, Kehittämis- ja opiskelijapalvelut, Kiinteistöpalvelut sekä Talous- ja hankintapalvelut. Kuntayhtymän johtajana toimii Reija Lepola.

Kuntayhtymässä on päätoimista henkilöstöä noin 750 ja opiskelijoita nuorten ammatillisessa koulutuksessa yli 4000. Sedu Aikuiskoulutuksen opiskelijavirta on vuodessa lähes 10 000.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän omistavat 1.1.2014 lähtien seuraava kunnat: Alajärvi, Alavus, Ilmajoki, Isokyrö, Jalasjärvi, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kristiinankaupunki, Kuortane, Kurikka, Lapua, Multia, Seinäjoki, Soini, Teuva, Virrat ja Ähtäri. Ylintä päätösvaltaa kuntayhtymässä käyttää yhtymävaltuusto, jonka puheenjohtajana toimii opetusneuvos Martti Pajulammi. Yhtymähallituksen puheenjohtajana toimii opetusneuvos Erkki Honkala.

Kuntayhtymän perussopimus.
Luottamushenkilöitä koskevat lomakkeet
Ajankohtaista
Sedun International Forestry syventää metsäalan kansainvälistä koulutusta
28.8.2015 • Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun koordinoimassa International Forestry -hankkeessa kehitetään viiden maan yhteistyönä metsäalan opintokokonaisuus, jota opiskelijat testaavat eri maissa järjestettävissä workshopeissa. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä myös yritysten kanssa työelämävastaavuuden varmistamiseksi.

Sedun epakset Hyväs tällis
26.8.2015 • Seinäjoen kaupunginteatteri kutsui teatterin ystäviä avoimeen tiedotustilaisuuteen ja tarjoili Hyväs tällis -revyyn makupaloja. Teatterimaistiaisten lisäksi tarjolla oli Sedun opiskelijoiden tekemiä ja tarjoilemia epaksia.

Äänekosken biotuotetehdas kasvattaa kiinnostusta metsäalan koulutukseen
26.8.2015 • Äänekoskelle valmistuva Metsä Groupin biotuotetehdas on lisännyt metsäalan koulutuksen tarvetta roimasti. On arvioitu, että uuden tehtaan puunhankintaan tarvitaan lisää noin 200 rekkaa, 150 koneketjua ja tuhat henkilöä (Sisä-Suomen Lehti 21.8.).

Yrittäjämäistä asennetta Ähtärissä
25.8.2015 • Toisen vuoden kokkiopiskelijat Aleksi Takkula ja Niina Kaukola olivat aurinkoisena tiistaipäivänä Ähtärin torilla myymässä aamulla valmistamiaan pitkoja, pullia ja korvapuusteja, ja kauppa kävi.

Wanted: vuoden eteläpohjalainen johtaja
18.8.2015 • Onko sinulla hyvä pomo? Olisiko hän jopa vuoden eteläpohjalainen johtaja? Vai johtaako sellainen kilpailijayritystä tai naapuriorganisaatiota? Millainen ylipäätään on hyvä johtaja?